Rikke Helbo Kjær

Medledelseskonsulent & Ejer

Hvem er Nordico Consulting


Med over 20 års ekspertise i organisatorisk udvikling og ledelse, er jeg dedikeret til at skabe en positiv forandring gennem medledelse.

Medledelse handler om at skabe et arbejdsmiljø, hvor alle medarbejdere føler sig inddraget, værdsat og motiveret. Det er en nøglekomponent i bæredygtig ledelse, hvor vi sammen skaber en kultur af samarbejde, autonomi og trivsel.

Mit bidrag 

Min karriere er præget af projekter. Jeg er praktiker og stræber altid efter at integrere bæredygtige praksisser og styrke organisations-udvikling og menneskelig trivsel i regionale og globale virksomheder.
Som certificeret Prosci Change Management Practitioner og facilitator i indre organisatiorisk og personlig bæredygtighed har jeg navigeret gennem komplekse forandringsprocesser og opnået målbare resultater.

Hvordan jeg støtter dig:

Som Medledelseskonsulent er mit mål at transformere dit arbejdsmiljø. Jeg tilbyder ekspertise inden for:

  • Medledelsesprincipper: Skift fra traditionelt hierarki til medledelse (formålsdrevet ledelsesformer) og skaber et passioneret, sundt  arbejdsmiljø.
  • Forandringsledelse: Håndter forandringer smidigt og skab en positiv indflydelse på din organisation.
  • Organisationsudvikling: Supporterer skabelsen af en bæredygtig organisationsstruktur og styrker din virksomheds kultur.

Certificeringer

Jeg er certificeret:

Publikationer

Kontributør til følgende bøger:

NextGen Enterprise Award 2020

I 2020 modtog jeg sammen med Danfoss, Work Function eSteering - NextGen Enterprise Award for

Managerial Innovation for vores fremtidsorienterede tilgang til organisations-, ledelses-, styrings- og samfundsmæssig indvirkning.

Prisen tildeles virksomheder, der er innovative og nytænkende i deres tilgang til forretnings drift og udvikling.
Vi blev nomineret og vandt på grundt af vores arbejde med at udvikle en ny måde at organisere og lede vores virksomhed på (Medledelse). 

Forandringsleder

Facilitator i indre organisatorisk og personlig bæredygtighed

Medledelse - når teamet er chef 

Af Mette Aagaard
Hvis vi piller hierarkiet ud af organisationen, som den dominerende styringsmodel, hvad skal vi så sætte i stedet? Hvordan styrer vi retning, ressourcer og resultater? Hvordan undgår vi, at uformelle hierarkier overtager, hvor de formelle hierarkier nedlægges? Og hvordan slipper vi for, at handling drukner i uendelige møder og drøftelser?

Disse spørgsmål giver Medledelse – Når teamet er chef praksisnære bud på.

Naturlig ledelse - på vej mod et menneskeligt arbejdsliv

af Videncenter for God Arbejdslyst

Føler du nogle gange, at du mangler energi? At der er lidt for mange i organisationen, der trækker på dig? At du aldrig har tid til pauser og til at reflektere? Eller at du til tider er kortluntet over for medarbejdere eller kolleger? Så er den her bog noget for dig.Fremtidens arbejdsliv og fremtidens ledelse kalder på, at vi gør op med et ensidigt fokus på vækst, optimering og effektivisering og anerkender, at pauser, restitution og nærvær er forudsætningen for vækst. Naturen har for længst indset det. Spørgsmålet er, hvornår vi følger efter?


I denne antologi sætter vi derfor spot på, hvordan fremtidens regenerative ledelse kan se ud i vores organisationer. Vi giver forskningsperspektiver, en temperaturmåling på, hvordan lederne har det anno 2022 og en række anbefalinger til et mere regenerativt arbejdsliv.

Nordico Consulting


Nordico blev grundlagt med en inspirerende vision:
At skabe en forandringsrejse for virksomheder i alle sektorer ved at levere ekspertise inden for medledelse og nyskabende arbejdsmetoder. Denne drøm afspejler min lidenskab for organisatorisk og personlig udvikling – og nu inviterer jeg dig til at deltage i denne transformative rejse med mig. 


Jeg brænder for at skabe skræddersyede løsninger til mine kunder og forbliver konstant opdateret med de nyeste trends og teknologier inden for nye arbejdsformer, organisatorisk og personlig bæredygtighed samt kultur- og trivselsinitiativer.

Denne vedholdende tilgang har ikke kun styrket min egen udvikling, men har også muliggjort en dynamisk udvidelse af min portefølje.

Nordicos engagement som en pålidelig partner for virksomheder, der stræber efter ekspertise inden for medledelse, bæredygtig organisationsarkitektur, procesoptimering og trivselsinitiativer, er et resultat af min dedikation til at levere ikke blot rådgivning, men også inspiration til positiv forandring.

Lad os sammen skabe en banebrydende rejse mod succes og bæredygtige, sunde og engagerede arbejdsmiljøer.

Hvad siger mine kunder

ENTUSIASTISK & PROFESSIONEL


Rikkes entusiasme og professionelle kompetencer var ikke til at tage fejl af og det var virkelig godt at høre hvordan virksomhedstransformation kan blive gjort i praksis


Mads

ÅBENT MINDSET


Nordico er meget ambitiøs, vidende og har et åbent mindset. Jeg vil anbefale alle, der søger en menneskecentreret forretningsmetode, at arbejde sammen med hende.


Amelia

STRUKTURERET


Nordico Consultings omfattende baggrundsviden og mangfoldige erfaring har haft en positiv indflydelse på vores organisatoriske udvikling. Træningen var velstruktureret og fokuseret på målet, samtidig med at der blev taget hånd om den enkelte person under forandringsprocessen.


Jørn

unsplash